17 Ağustos 2012 Cuma

Sinema Vizyon Filmler


Lanetli Ruhdiğer birçok paranormal filmin aksine bu işi bilimsel sularda da yorumlamaya çalışan ve ayakları yere basan bir tavrı var. Rodrigo Cortes'in senaryo yazım masasında muhtemelen üzerine en çok düşündüğü ve filmin gerçekçiliğini körükleyeceğini farz ettiği mevzu da bu olmuş. Öcü kontrol ekibinin evdeki bu tuhaf görüngüyü elden geldiğince bilimsel tabirlerle ve büyük bir ihtiyatla açıklama girişimleri de tamamen Cortes'in ‘özgünlüğü yakalama' girişiminden hareketli.
Lanetli Ruh da bu konseptte çekilen bir film, kötü bir taklit. Aynı formül geliştirilmeden tekrar edildiğinde, üstelik daha kötü bir şekilde yapıldığında, sonuç malum.
Can YILDIZ ; "bu kadar usta bi kadroyu bir arada görmek paha biçilemez kesilikle izlenmesini şiddetle tavsiye ediyorum tabi çıkar çıkmaz"

Musa ; "Bu nasıl bi kadro ya. Jason Jet Li Sylvester arnold van damme . Bu kadronun bir arda olması ve filmin kötü olması gibi bir imkan yok."

Christopher Nolan’ın yeni ve kapkaranlık Batman filmlerine noktayı koyduğu, yeni Batman üçlemesinin son filmi “The Dark Knight Rises”dan merakla beklenen ilk görüntüler, filmden ilk teaser’ın yayınlanmasıyla birlikte görücüye çıktı

Bir diğer merakla beklenen film  ise Cosmopolis.Bu hafta vizyona gire bu film bir çok sinema sever tarafından yoğun ilgi görecege benziyor.Fransa yapımı bu filmin yönetmeni Don DeLillo.Senarist kadrosunda ise yine  Don DeLillo  ve David Cronenberg yer almaktadır.Filmin oyuncuları ise oldukça geniş oyuncu kadrosu su şekilde ;Juliette Binoche , Mathieu Amalric , Paul Giamatti , Samantha Morton , Kevin Durand , Emily Hampshire , Robert Pattinson , Sarah Gadon , George Touliatos , Paulette Sinclair , Gouchy Boy , Abdul Ayoola , Anna Hardwick , Patricia McKenzie , Saad Siddiqui , Zeljko Kecojevic , Jay Baruchel , Jadyn Wong , Maria Juan Garcias , K'Naan , Philip Nozuka , Milton Barnes .

Filmin konusu ise şu şekilde ; 28 yaşındaki multimilyoner Eric Parker’ın hayatı, limuziniyle Manhattan’ın çılgın trafiğinde sıkışmasıyla can güvenliği ve mal varlığını tehdit eden bir olay serisiyle alt üst olur. Sınırların olmadığı şehir, Manhattan’da o sırada kaos yaşanır. Limuzininde mahsur kalan ve dışarıdaki olayları izleyen Eric Packer, aracından işlerini yoluna koymaya çalışır.


Dram filmi severlerin  karşısına cıkan bir diğer film ise "Esaret".Bu hafta vizyona giren Fransa yapımı bu filmin yönetmenliğini Freacutedeacuteric Videau yapmaktadır.

Oyuncu kadrosuna bakılacak olur oyuncu kardrosu su şekilde ;Jacques Bonnaffé , Noémie Lvovsky , Reda Kateb , Arnaud Churin , Grégory Gadebois , Marie Payen , Agathe Bonitzer , Yves-Robert Viala , Pascal Cervo , Hélène Fillières  , Cyril Troley , Marie-Pierre Neskovic , Margot Couture , Makita Samba , Aurélia Hollart , Thierry Bordes , Richard Pigree , Olivier Abelé , Marine Noualhaguet , Maelt Arslan , Philippe Labonne.

Filmin ana temasının dram olduğu görülen bu filmin ana konusu ise şu şekilde ; 8 yıl tutsaklıktan sonra Gaelle birdenbire kendisini kaçıran Vincent tarafından serbest bırakılır. Yeni özgür hayatı ona farklı bir bakış açısı sağlar. Filmde, kurban ve onu kaçıran kişinin arasındaki uzun süreli ilişkiden, şaşırtıcı şekilde şefkatli ve hatta kafa karıştırıcı inkâr edilemez bir sevginin ortaya çıkışı anlatılıyor.

Elle tutulur yanı olmayan karakter çatışmaları da ‘bunu güzel yapayım' diyen filmin dramatik yapısını ve duygusal çatısını bozuyor. Oldukça uzun sabit planlarla oyuncuların gizli yeteneklerine yaslanan ancak öte yandan da tam olarak açıklanamayan amatörlükler içeren sahneler de etkileyici olmaktan ziyade sıkıcı. Filmin geneline ne yapsak da vakti doldursak ve bitse de gitsek türünden bir hava hâkim.

lk celsede neden umut verici tınladığını bir anımsayalım. Filmin senarist koltuğunda 2010 yapımı Toprak Altında (Buried) ile tanıdığımız ve çok sarsıcı olmasa da en azından kendi sınırları içerisinde özgün olabileceğini fark ettiğimiz Rodrigo Cortés var. Konumuz ise her zamanki gibi bir ailenin evine musallat olmuş cinler, periler, hayaletler, öcüler ya da buna benzer şeyler.Rio, Denver, Bratislava gibi farklı ve büyüleyici şehirlerde kesişir. Aşk, ihanet ve tutku onları çevrelerken, karakterler arasındaki gizemli ilişki, aralarındaki çekimi ve bağı çözmemize yardımcı olacak mıdır?.Filmizle.Net.Tr iyi seyirler diler.Filmde rol alan başlıca oyuncular ise şu şekilde ;Jude Law , Marianne JeanBaptiste , Moritz Bleibtreu , Rachel Weisz , Ben Foster , Jamel Debbouze , Mark Ivanir , Peter Morgan , Johannes Krisch , Gerard Monaco , Katrina Vasilieva , William Byrd Wilkins , Tereza Srbova , Dinara Drukarova , Gino Picciano , Juliano Cazarré , Russell Balogh , Darren Hammock , Mary Robinson , David Frost , Vladimir Vdovichenkov , Shaun Lucas , Gabriela Marcinkova , Maria Flor , Lucia Siposová , Martin Butler , Youssef Kerkour , Henry Monk , Luke Howard , Gordon Round , Bryan Shao , Alex Sander , Danica Jurcová , Ginny Dee , Cyril Hutteau , Miguel Gonçalves Mendes , Sydney.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder